Drie films in twee jaar…

Bij Disney is men blijkbaar niet van plan om hun plan te wijzigen. Na een reeks series op Disney+ wil men in 2026 terugkeren naar het witte doek met maar liefst drie films in twee jaar tijd. ‘The Mandalorian and Grogu’ van Favreau is er daar zeker een van, want die zou in mei 2026 verschijnen. Waarover de andere twee films gaan, is niet zeker geweten. Mogelijk is de andere de film die zich na Episode IX afspeelt met Rey. Ook regisseur Shawn Levy (Deadpool & Wolverine) werkt aan een ‘Star Wars’-film, maar tegenwoordig lijkt elke regisseur daar mee bezig te zijn.

We hebben het al vaak herhaald, volgens onze mening is dit overkill. Niemand zit te wachten op drie films op twee jaar tijd. We hebben liever een film waar op een leuke manier naar wordt opgebouwd en die ook de nodige aandacht achteraf krijgt, in plaats van het wegwerpmodel dat nu wordt gehanteerd.

Na ‘The Last Jedi’ (december 2017) verscheen ‘Solo’ al in mei 2018. Dit was niet het verhoopte succes, maar toch blijft Disney dezelfde strategie hanteren. Ze is er een Avengers-film gepland rond dezelfde periode als ‘The Mandalorian and Grogu’. Wie begrijpt dit nog?

Bron: Eigen redactie